Денсаулық

Жас қалпыңызды сақтауға көмектесетін 9 кеңес

Уақыт өте келе әйел адам тері күтіміне аса мән бере бастайды. Бірақ кей жағдайда жастықтың кете бастағанын сезінеді. Тіпті өкініп қалатындай жағдайларда кездесіп жатады.

Авторларды қолдау орталығы

[email protected]

Болашақта өкінбес үшін дәл қазір жас қалпыңызды ұзартатын 9 кеңесті қарап шығыңыз:

1. Егер асқазан жақсы жұмыс істесе,көтеріңкі көңіл-күй,беттің,терінің түрі жақсарып,жылтырап тұрады;

2. Адам өзін-өзі күтуі керек: жиі жуыну, бұлау қабылдау қажет. Дұрыс дем ала білу, таза ауамен демалу жас қалпыңызды сақтайды;

3. Көктемде әр адам мына шөптерді жинап алуына мүмкіндігі бар:бақбақтың жапырақтары бірдей мөлшерде алып,жақсылап жуып,түнге қарай үстін ғана жабатындай етіп суық су құю керек.Таңертең жапырақтарды таза шүберекке салып,сығып алып,оған аздаған лимон шырын,бал қосып,осыны аз-аздап кешке дейін ішеді.Өте көп шөпті ысырап етіп жинап қажеті жоқ,күніне бір суын ішуге жарайтын ғана алу керк,өйткені кепкен жапырақтың пайдасы аз;

4. Жапырақтар табылмаған кезде қыста,күзде таңертең күніне ашқарынға 1 шәй қасық лимон шырынын,1шәй қасық ысытылған бал мен 1 ас қасық зәйтүн майын араластырып ішу керек;

5. Көктемде қайыңның шырынын,сонымен бірге қайыңның жас жапырақтарынан шәй ішу керек;

6. Көктемде,бір ай бойы,күніне бір бөтелке ірімшіктің сары суын ішіп,майлы тамақтарды жемеу керек,ішімдіктерді,кофе мен қантты пайдаланбау керек;

7. Аптасына бір рет 1 стақан сүтке қайнағанда сарымсақтың екі бөлігін аршып салып,қайнай сала оттан алып,10 минуттан кейін ішіңіз;

8. 2 ас қасық түйежапырақты ұстаып,1 стақан қайнаған суға тұндырып 1 сағатқа қойып,артынан сүзеді.Осымен бетті үнемі жуып отырса,беттегі әжімдер жазылады,тері жасарады.Осы тұнбаны ыстық күйінде бетке басып,1-2 минуттен кейін басқа ыдыстағы суық суға салып,оны басып,3-4 рет ыстық пен суықты ауыстырып отырады.Суық сумен артынан бетті шаю керек;

9. 350 г сарымсақты тазалап жуып,ұсақтап,ағаш қасықпен езіп,200г түбіндегі сұйық сөлін алып,шыны ыдсқа салып,мықтап жауып,салқын және қараңғы жерде 10 күн сақтайды.Кейін осыны қалың матамен сүзіп сығады,2-3 күннен кейін емді бастауға болады.Күніне тамшылап стақанның ¼-індей сүтпен ішеді.